تاریخ انتشار : جمعه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۹:۵۵
کد خبر : 73423

مدیرعامل ایرانسل تحول دیجیتال را یک ضرورت دانست

مدیرعامل ایرانسل تحول دیجیتال را یک ضرورت دانست

مدیرعامل ایرانسل تحول دیجیتال را یک ضرورت دانستمدیرعامل ایرانسل در اختتامیه سی‌امین کنفرانس مهندسی برق گفت تحول دیجیتال برای اپراتورها یک ضرورت است تا بتوانند در اقتصاد دیجیتال نقش اساسی داشته باشند.
..

مدیرعامل ایرانسل تحول دیجیتال را یک ضرورت دانست

مدیرعامل ایرانسل در اختتامیه سی‌امین کنفرانس مهندسی برق گفت تحول دیجیتال برای اپراتورها یک ضرورت است تا بتوانند در اقتصاد دیجیتال نقش اساسی داشته باشند.

دکتر بیژن عباسی‌آرند، مدیرعامل ایرانسل در اختتامیه سی‌امین کنفرانس مهندسی برق عنوان کرد اپراتورهای تلفن همراه پس از انقلاب دیجیتال در خط مقدم اختراعات، نوآوری و گسترش عرصه نفوذ مناسبات و روابط دیجیتال قرار داشتند، اما در حال حاضر با توجه به توسعه محیط‌های دیجیتال اکنون در عرصه رقابت قرار گرفتند. وی افزود امروزه مدل تجاری فروش خدمات پایه در تمام اپراتورهای جهان سودآور بوده، اما این سودآوری پایدار نخواهد بود و اپراتورها اگر در حوزه تکنولوژی‌های جدید با مشتریان ارتباط پویا نداشته باشند، نمی‌توانند جایگاه اول بازیگران اصلی عصر ارتباطات دیجیتال را حفظ کنند.

تحول دیجیتال برای اپراتورها یک ضرورت است

مدیرعامل ایرانسل در ادامه بیان کرد اپراتورها برای اینکه در فضای رقابت دیجیتال باقی بمانند، باید از اپراتورها همراه به اپراتور دیجیتال تبدیل شوند. طی سال‌های قبل حوزه محصولات تلکو فقط خدمات ارتباطی پایه مانند تماس، اینترنت همراه و برخی خدمات محدود دیجیتال و ارزش افزوده را شامل می‌شد، اما طی سال‌های گذشته برای عبور از تلکو به تککو بسیاری از اپراتورها در جهان از جمله ایرانسل قصد دارند تحول دیجیتال را محقق سازند. تحول دیجیتال برای اپراتورها دیگر یک انتخاب نبوده و در واقع یک ضرورت محسوب می‌شود تا بتوانند در اقتصاد دیجیتال نقش اساسی را داشته باشند.

دکتر بیژن عباسی‌آرند در ادامه افزود اقتصاد دیجیتال دارای سه لایه شامل هسته اقتصاد دیجیتال، اقتصاد پلتفرم و خدمات دیجیتالی است و اپراتور ایرانسل برای ایفای نقش در هر ساله لایه اقتصاد دیجیتال توسعه و مدیریت زیست بوم دیجیتال را در دستور کار خود قرار داده است. زیست بوم دیجیتال مجموعه‌ای از زیرساخت‌های ارتباطی، پلتفرم‌های دیجیتال و خدمات دیجیتال سمت کاربر را شامل می‌شود. این زیست بوم به شکلی طراحی شده که اجرا آن در کنار یکدیگر با استفاده از هم‌افزایی، ارزشی مضاف را به وجود آورند. در واقع زیست بوم دیجیتال در اپراتور دیجیتال گرافی از محصولات و خدمات دیجیتال مربتط با هم هستند که می‌توانند به زنجیره‌ای از نیازهای مشتریان و سازمان‌ها پاسخ دهند.

مدیرعامل ایرانسل در ادامه بیان کرد فناوری ۵G در لایه زیرساخت‌های ارتباطی فرصت‌های جدیدی را برای مردم و مشاغل ایجاد خواهد کرد در واقع سرعت اتصال سریع‌تر، تاخیر بسیار کم و پهنای باند بیشتر باعث تحول صنایع شده و تجربیات دیجیتال روزمره را به شکل قابل توجه‌ای ارتقا خواهد داد. خدماتی چون خودروی متصل، سلامت الکترونیک و سامانه‌های هوشمند کنترل ترافیک در آینده‌ای نزیک به واسطه ۵G محقق خواهند شد. به واسطه این فناوری جریان‌های نوظهوری نظیر اینترنت اشیا، شهرهای هوشمند بر پایه کلان داده‌ها، فناوری رایانش ابری و هوش مصنوعی دیگر به به عنوان بلندپروازی‌های فضای آکادمیک نخواهند بود.

عباسی‌آرند با اعلام اینکه برای یکپارچگی تمام این فناوری‌ها به زیرساخت داده بسیار پرسرعت یا همان شبکه ۵G نیاز داریم گفت شبکه ۵G زیرساخت مورد نیاز برای تبادل آنی اطلاعات را به همراه دارد و باعث خواهد شد در کمتر از یک ثانیه به تبادل اطلاعات پرداخت و بستری را برای تحول دیجیتال به وجود آورد.

طبق گفته مدیرعامل ایرانسل در لایه پلتفرم فضای ابری به عنوان یکی از ارکان اصلی فناوری در مدل‌های تحول دیجیتال محسوب می‌شود. مطالعات شرکت تحقیقاتی تی ام فوروم در سال ۲۰۲۲ نشان می‌دهد برای ارتقا کارایی فرایندهای سازمان، شرکت‌های باید از رایانش ابری استفاده کنند. رایانش ابری با همراهی کلان داده‌ها و هوش مصنوعی می‌تواند منابع سازمانی را به شکل بهینه به بخش‌های مختلف تخصیص دهد و صرفه‌جوی در زمان و هزینه‌ها را به همراه داشته باشد.

مدیرعامل ایرانسل با اعلام اینکه ابرداده‌ها در خلق تصمیم‌های بهینه در سامان‌ها در لایه پلتفرم نقش اساسی را دارند گفت داده‌های سازمانی در دنیای دیجیتال امروز قادرند به عنوان یک دارایی راهبری درقالب یک مزیت رقابتی به کار گرفته شوند. طبق مدل‌های دیجیتال برای خلق ارزش از داده‌ها، می‌بایست آنها به درستیمدیریت، مهندسی کرده و مورد استفاده قرار داد. سرانجام این جمع‌آوری و توزیع بهینه و امن داده‌ها می‌بایست ارزش و تصمیم‌گیری های بهتر در سامان را خلق کنند تا بتوان چرخه تحول دیجیتال داده‌های سازمان را متحول کرد.

عباسی آرند تاکید کرد کلان داده‌ها به واسطه فناوری‌های هوش مصنوعی در لایه پلتفرم به تصمیم‌های آگهانه و هوشمندانه تبدیل خواهند شد که ضمن خودکارسازی بسیاری از فرایندها باعث کاهش هزینه‌ها و همچنین افزایش درآمدسازیی سازمانی خواهند شد. سازمان‌ها با استفاده از هوش مصنوعی می‌توانند پیشنهادهای ویژه‌ای بر پایه رفتار مشتریان را به آنها ارائه دهند. این پیشهاد‌ه‌ها برای سازما‌هاکسب سود بیشتر و مزیت رقابتی در بازار را به همراه دارد.

مدیرعامل ایرانسل در ادامه گفته‌های خود بیان کرد لایه خدمات هم رای اپراتورها در حوزه دولت الکترونیک و کسب‌وکارهای الکترونیکی ظرفیت بسیار زیادی را به همراه دارد. اپراتورها در مسیر تحویل دیجیتال و تبدیل شدن ب تککو باید با چالش های متعددی مواجه شوند. مغفول ماندن سرمایه‌گذاری در بخش‌های تحقیقو توسعه طی سال‌های گذشته به عنوان یکی از مهم‌ترین چالش‌های این حوزه محسوب می‌شود. طبق تحقیقات که توسط موسسه تی ام فوروم انجام شده، شرکت‌های بزرگ یا هایپر اسکیل‌هایی چون آمازون و گوگل به شکل میانگین ۱۶ درصد از درآمد خود را به هزینه‌های تحقیق و توسعه اختصاص می‌دهند. در حالی که این رقم در میان بهترین اپراتورها جهان کمتر از ۱ درصد گزارش شده است.

وی افزود وابستگی شدید به شرکت‌های فناوری یکی دیگر از چالش‌های بسیاری از اپراتورها در جهان به‌شمار می‌رود. در حقیقت اپراتورها به تدریج کنترل زنجیره ارزش در حوزه فناوری را از دست خواهند داد. در حال حاضر زمان آن فرا رسیده که این رویه تغییر پیدا کند و اپراتورها با مشارکت‌های استراتژیک یا سرمایه‌گذاری در شرکت‌های فناوری بتوانند در این حوزه نقش پررنگ‌تری را داشته باشند.

عباسی آرند تاکید کرد به شکل خلاصه می‌توان گفت مسیر فردا توسط حوزه‌های تمرکز در سرمایه‌گذاری‌های امروز مشخص خواهد شد. اپراتور ایرانسل تا به امروز در ارتباطات کشور نقش اساسی را داشته است. از اهداف ایرانسل در این حوزه می‌توان به بسط دادن این نقش و حضور در لایه‌های پلتفرم و خدمات اقتصاد دیجیتال اشاره کرد. ایرانسل با تمرکز روی مدیریت زیست بوم دیجیتال خود و سرمایه گذاری روی نسل پنجم، هوش مصنوعی، ابرداده و رایانش ابری قصد دارد به سازمان‌ها و شرکت‌ها در صنایع مختلف کمک کند و با ایجاد ارزش واقعی در اقتصاد دیجیتال به بازیگری موثر در تحول دیجیتال تبدیل شود.

مدیرعامل ایرانسل در پایان گفته‌های خود از تمام شرکت‌های دانش بنیان، دانشگاه‌ها و حوزه‌های فناوری خواست تا در مسیری که برای تحقق و توسعه بحث تحول دیجیتال در نظر گرفته شده به ایرانسل کمک کنند و با استفاده از این فرصت در راستای توسعه بیشتر چنین فناوری‌هایی در داخل کشور و ایجاد ارزش افزوده بیشتر گام بردارند.

گفتنی است سی‌امین کنفرانس برق ایران همانند دوره قبل با مشارکت و حمایت اپراتور ایرانسل از ۲۷ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ برگزار شد. اپراتور ایرانسل با حضور در این کنفرانس تجربه‌های خود در خصوص پیشتازی در حوزه‌هایی چون راه‌اندازی ۵G را به اشتراک گذاشت. با مراجعه به آدرس iceeconf.ir می‌توانید در خصوص سی‌امین کنفرانس مهندسی برق ایران اطلاعات بیشتری را دریافت کنید.

منبع گجت نیوز

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.