تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۳
کد خبر : 10847

انتقاد به سینمای اشتباهی اجتماعی در سینما انقلاب/ نگاه پاستوریزه روز بلوا، نه سیخ بسوزد نه کباب!

انتقاد به سینمای اشتباهی اجتماعی در سینما انقلاب/ نگاه پاستوریزه روز بلوا، نه سیخ بسوزد نه کباب!

انتقاد به سینمای اشتباهی اجتماعی در سینما انقلاب/ نگاه پاستوریزه روز بلوا، نه سیخ بسوزد نه کباب! فیلم سینمایی «روز بلوا» در هم‌اندیشی سینما انقلاب اکران شد؛ منتقدین پس از تماشای آن گفتند که این فیلم می‌توانست اثر درخشانی باشد اما به واسطه اشکالاتی در فیلمنامه و کارگردانی ضعیف شد. – اخبار فرهنگی – به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، نهمین هم‌اندیشی «سینما انقلاب» از روز ۲۵ بهمن ماه کار خود را در مجموعه شهدای سرچشمه آغاز کرده است.
شب گذشته فیلم سینمایی «روز بلوا» به کارگردانی بهروز شعیبی به نمایش درآمد و پس از آن نشست نقد و بررسی این فیلم با حضور شاپور عظیمی و حمید سلیمی برگزار شد.
سلیمی در بخش ابتدایی صحبت‌های خود گفت: این فیلم قصه و ایده خوبی دارد اما به نظرم در کارگردانی ضعف دارد؛ می‌گویند وقتی که کارگردانی چند فیلم پشت سر هم می‌سازد کمی خسته می‌شود و نیاز دارد کمی استراحت کند؛ به نظرم بهروز شعیبی نیز اسیر همین ماجرا شده بود چرا که پلان‌های فیلمش خسته است، حال ندارد و بین ژانر پلیسی و شبه روشنفکری با قاب‌بندی‌های باز جا می‌ماند؛ به نظرم کارگردان فیلم به انسجام نرسیده است و ..

انتقاد به سینمای اشتباهی اجتماعی در سینما انقلاب/ نگاه پاستوریزه روز بلوا، نه سیخ بسوزد نه کباب!

فیلم سینمایی «روز بلوا» در هم‌اندیشی سینما انقلاب اکران شد؛ منتقدین پس از تماشای آن گفتند که این فیلم می‌توانست اثر درخشانی باشد اما به واسطه اشکالاتی در فیلمنامه و کارگردانی ضعیف شد.

انتقاد به سینمای اشتباهی اجتماعی در سینما انقلاب/ نگاه پاستوریزه روز بلوا، نه سیخ بسوزد نه کباب! – اخبار فرهنگی –

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، نهمین هم‌اندیشی «سینما انقلاب» از روز ۲۵ بهمن ماه کار خود را در مجموعه شهدای سرچشمه آغاز کرده است.

شب گذشته فیلم سینمایی «روز بلوا» به کارگردانی بهروز شعیبی به نمایش درآمد و پس از آن نشست نقد و بررسی این فیلم با حضور شاپور عظیمی و حمید سلیمی برگزار شد.

سلیمی در بخش ابتدایی صحبت‌های خود گفت: این فیلم قصه و ایده خوبی دارد اما به نظرم در کارگردانی ضعف دارد؛ می‌گویند وقتی که کارگردانی چند فیلم پشت سر هم می‌سازد کمی خسته می‌شود و نیاز دارد کمی استراحت کند؛ به نظرم بهروز شعیبی نیز اسیر همین ماجرا شده بود چرا که پلان‌های فیلمش خسته است، حال ندارد و بین ژانر پلیسی و شبه روشنفکری با قاب‌بندی‌های باز جا می‌ماند؛ به نظرم کارگردان فیلم به انسجام نرسیده است و شاید بهتر باشد که ۴-۵ سال فیلم نسازد و بعد بیاید؛ در مجموع می‌گویم که این فیلم قصه خوب و فیلمنامه بکری دارد اما کارگردانی آن ضعیف است؛ اگر این فیلم ریتمی همانند فیلم‌های خوب جشنواره امسال داشت می‌توانست درخشان شود.

عظیمی گفت: اصولا گفته می‌شود که یک کارگردان خوب با فیلمنامه ضعیف نمی‌تواند فیلم خوب بسازد؛ در مورد خستگی صحبت شد اما باید بگویم که خستگی به فیلمنامه برمی‌گردد، بابک حمیدیان در این فیلم از هر چیزی منزه است و گرد به عبایش نمی‌رسد به همین دلیل من نمی‌توانم او را باور کنم؛ پدر زن او، همسرش، برادرش و … همگی به او خیانت می‌کنند اما او نمی‌فهمد؛ چنین شخصی باورپذیر است؟ در فیلمنامه این اثر همه بدند و فقط یک نفر خوب است؛ بنابراین می‌توان گفت که ایراداتی که در این فیلم وجود دارد از فیلمنامه است.

او اضافه کرد: در کتاب‌های فیلم‌نامه‌نویسی می‌گویند هرچه قدر شخصیت منفی قوی‌تر باشد فیلم قوی‌تر است چرا که تقابلی بین خوبی و بدی شکل می‌گیرد و بدین وسیله فیلم جذاب می‌شود؛ با این حال معتقدم که این فیلم از نشان دادن شخصیت‌ها خودداری می‌کند؛ برای مثال آیا جملات بابک حمیدیان با پدر زنش در سکانس مهم فیلم کفایت می‌کند؟ فیلمنامه دائما می‌گوید که عماد شخصیت خوبی است اما آیا از ابزار به‌گونه‌ای استفاده کرده است که مخاطب حرفش را بپذیرد؟ دقت کنید که در سینما تعارف نداریم و مخاطب باید اقناع شود تا شخصیت را باور کند؛ حال این سؤال به وجود می‌آید و آن هم این است که مخاطب یک شخصیت را چگونه باور می‌کند؟ این شناخت از روی حرف‌های او، رفتارش، عاطفه و … است. کارگردان هیچکدام از این موارد را به ما نشان نمی‌دهد.

این منتقد سینمایی با اشاره به پیش‌فرض‌های غلط در فیلم گفت: فیلم زور می‌زند که بگوید عماد خوب است و شما هم باید باورش کنید اما به نظرم مخاطب او را باور نمی‌کند؛ این که شخصیت اصلی فیلم متوجه نشود که دور و برش چه خبر است خیلی بد است؛ متأسفانه فیلم چیزهایی را فرض می‌گیرد که برای تماشاگر فرض نیست و این مسأله به کارگردانی اثر نیز ضربه می‌زند؛ بابک حمیدیان بازیگر خوبی است اما در فضای دست و پا بسته فیلمنامه قرار می‌گیرد؛ به صورت کلی باید بگویم که وقتی فیلمنامه خوبی وجود ندارد کارگردان نمی‌تواند خودبه‌خود کاری کند.

سلیمی در بخش دوم صحبت‌های خود گفت: به نظرم فیلمنامه می‌خواهد یک‌سری آدم‌ها را به صورت نماد نشان دهد و ذهن مخاطب را به سمت خاصی سوق دهد؛ علاوه بر این چیزی که مهم است این است که فیلمنامه به چالشی اجتماعی می‌پردازد که ریشه آن در فیلم مغفول مانده است؛ ریشه این موضوع به مسأله فساد اقتصادی و بانک ربوی برمی‌گردد و از همین منظر فیلم باید به این سمت حرکت می‌کرد که ریشه‌ها را نشان بدهد اما متأسفانه این موضوع مغفول مانده است؛ به عبارت بهتر فیلم‌نامه باید به عمق مطلب نزدیک‌تر می‌شد که جا می‌ماند.

او در پاسخ به سوالی مبنی بر این که این فیلم نسبت به کارهای قبلی بهروز شعیبی چگونه بوده است گفت: به نظرم روز بلوا نسبت به کارهای قبلی بهروز شعیبی فیلم بسیار ضعیفی است و حتی به عنوان محصول سینمایی سرگرم‌کننده نیست و حرفی ندارد. دقت داشته باشید که حرف او بسیار مهم است و دغدغه درستی دارد، به عبارت بهتر فیلمنامه جای درستی را هدف قرار داده است اما فکر می‌کنم که این سوژه را سوزانده است؛ ای کاش به فسادهای بیشتری در جاهای مختلف فیلم می‌پرداخت و نمونه‌های بیشتری از تخلفات اقتصادی همانند خرید شتر را نشان می‌داد؛ در آن زمان مخاطب می‌توانست با اخلال‌های اقتصادی روبه‌رو و فیلم برایش جذاب می‌شد، در مجموع باید بگویم که این فیلم می‌توانست موفق شود و گفتمان صحیحی را در زمینه فسادهای اقتصادی ارائه بدهد که متأسفانه به دلیل بی‌توجهی و خستگی تیم تولید لطمه خورده است.

شاپور عظیمی با اشاره به پرداخت این فیلم به مسئله پولشویی گفت: متأسفانه باید بگویم که روز بلوا نگاهی پاستوریزه دارد که نه سیخ بسوزد نه کباب؛کارگردان سعی کرده است با به‌کارگیری احساسات و ارجاع به کسانی که آنان را نمی‌بینیم سر و ته قضیه را هم بیاورد. بر همین اساس معتقدم که فیلم نگاه جدی به این مسأله ندارد؛ متأسفانه در سینما اشتباهی به نام سینمای اجتماعی ایجاد شده است؛ در آن حرف‌های بزرگ می‌زنیم و وقتی پای نتیجه‌گیری می‌رسد پایان فیلم باز گذاشته می‌شود و می‌گویند که ما فیلمساز اجتماعیم؛ یا شما نباید سراغ دوایر ملتهب بروید و یا اگر سراغش رفتید باید در پایان فیلم خود نتیجه‌گیری بگذارید؛ به نظرم روز بلوا در خلاء رها شد و در پایان کارگردان یادش آمد که باید به سراغ معنویت برود؛ بالأخره تماشاگر ما هوشمند است و فرق موضوعات را به خوبی می‌فهمد؛ فکر می‌کنم که از این به بعد از هر کسی که می‌خواهد فیلم بسازد سؤال بسیار مهمی بپرسیم و آن هم این است که چرا فیلم می‌سازید؟ البته هیچکس نمی‌گوید که برای خودم فیلم می سازم بلکه همه می‌گویند حرف‌های مهمی داریم و می‌خواهیم این حرف جدی را به زبان بیاوریم. در پایان هم می‌بینیم که فیلم فروش نرفته و حرف او را هم هیچکس نشنیده است.

سلیمی در پاسخ به سؤالی مبنی بر دلیل کنارگذاشتن لباس روحانیت توسط بابک حمیدیان در بخشی از فیلم گفت: به نظرم در اینجا احساس می‌کند که شایستگی پوشیدن این لباس مقدس را ندارد و آن را برای چند سکانسی کنار می‌گذارد؛ می‌خواهم به موضوع مهمی اشاره کنم و آن هم این است که در اسکار امسال دو فیلم به نام‌های «جوکر» و «انگل» جایزه گرفتند که هر دو با موضوع معضلات اقتصادی بودند؛ از همین منظر معتقدم که روز بلوا نیز به واسطه سوژه خوب خود می‌توانست فیلم خوبی از آب دربیاید و جوایز زیادی بگیرد اما کارگردانش از این فضا فاصله گرفته است و به همین دلیل فیلم گنگ است.

این منتقد سینما با اشاره به وجود هکر در این فیلم و نوع پرداخت به او گفت: سینمای هالیوود تیپ جدیدی از هکرها را خلق کرده است که عمدتاً بی‌نظم، بی‌ادب و رپ‌گوش‌کنند؛ آنان می‌توانند کارهای کامپیوتری عجیب و غریبی بکنند که نمونه‌ای از این شخصیت‌پردازی را در فیلم «روز بلوا» می‌بینید؛ این که چرا این فیلم این تییپ را پذیرفته است جای سؤالدارد؛ در مورد سؤال شما مبنی بر این که آیا هکر می‌تواند تا این اندازه در اطلاعات نفوذ کند نیز باید بگویم در دنیای هکرها نفوذ در اطلاعات محدودیت ندارد و به توانمندی‌های آنان بستگی دارد، به نظرم نمایش چنین هکری با این توانمندی ایراد نیست بلکه نمایش هکر هالیوودی ایراد است.

عظیمی نیز در مورد بازی هکر این فیلم گفت: طبعاً باید کمی غلو کنند تا مخاطب جذب شخصیت او شود، باید بگویم که بازی او را بسیار دوست داشتم و نوع ادای دیالوگ‌ها توسط او خوب است.

اخبار جعبه جادو|کارگردان "روز بلوا" بازیگر سریال رمضانی تلویزیون"روز بلوا" یک بیست و سی سینمایینشست خبری روز بلوا|داریوش ارجمند: شعیبی جسارت و شجاعت به خرج داده است

انتهای پیام/

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 1
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Marsha جمعه , 9 دی 1401 - 7:48

چطوری گوشی را به تلویزیون وصل کنیم ؟ شیائومی ، سامسونگ
بقیه مراحل کار را طبق راهنمایی که روی تصویر نمایش می‌دهد مرحله‌به‌مرحله انجام دهید.
در مدل‌های جدید AnyCast باید
یک اپلیکیشن روی گوشی نصب کنید تا بتوانید از
تمام امکانات استفاده کنید. Chromecast همان‌طور که از نامش پیداست، توسط شرکت گوگل روانه
بازار شده است. این آداپتورها
با داشتن یک سر USB یا HDMI به
دیگر تلویزیون‌ها متصل شده و قابلیت کستینگ یا
به اشتراک‌گذاری تصویر را دارند.
2-دکمهHOME را فشار دهید، سپس در قسمت تنظیمات — کنترل از راه دور و
لوازم جانبی — تنظیمات—افزودن دستگاه Bluetooth را انتخاب کنید تا تلویزیون در حالت جفت شدن قرار
گیرد و فهرستی از دستگاه‌های بلوتوث موجود نمایش داده ‌شود.

شاید بخواهید ویدیویی که در گوشی‌تان است
را در صفحه تلویزیون تماشا کنید و
یا قصد داشته باشید تا یک موسیقی داخل گوشی
خود را توسط تلویزیون خود پخش نمایید.
بسته به تکنولوژی تلویزیون خود می‌توانید از روش‌های ارائه شده در این مقاله استفاده نمایید.

کروم کست یکی از ارزانترین گزینه های بی سیم و به صورت وای فای
برای اتصال گوشی اندروید به تلویزیون است.
قابلیت Miracast در گوشی های با سیستم
عامل Android four.2 Jelly Bean به بعد گنجانده شده است.
این قابلیت با اتصال بی سیم مستقیم بین گوشی و تلویزیون شما کار
می کند.
این فرض را بر عهده دارد که تلویزیون یا مانیتور شما دارای ورودی USB است که توانایی نمایش پرونده
ها از یک دستگاه ذخیره سازی متصل را دارد.
بر خلاف MHL کابل SlimPort از دستگاه های
تلفن همراه نیرو نمی گیرد. پس از آن ، باید صفحه تلفن خود را در
تلویزیون خود مشاهده کنید.
امیدوارم بتونم با صفحه کلید خودم محتوای مفیدی رو برای شما
نوشته باشم. می توانید لیستی از دستگاههای
دارای قابلیت MHL را در وب
سایت رسمی MHL مرور کنید. 3- در صورت ارائه آپدیت، گزینه Download and
install را انتخاب کنید. ابتدا وارد SmartView شوید و در سمت بالا سمت راست سه نقطه عمودی را تپ و گزینه Settings را انتخاب کنید.

DLNA یک تکنولوژی نسبتا قدیمی است که
در سال ۲۰۰۳ توسط شرکت سونی معرفی شد و
در اکثر تلویزیون‌های تولید شده
توسط این برند پشتیبانی می‌شود.
طرز کار آن نیز با دیگر روش‌های اتصال گوشی به تلویزیون قدیمی که در این
مقاله معرفی کردیم کمی متفاوت است.

در این تکنولوژی یکی از دستگاه‌ها به عنوان سرور و دستگاه دیگر به
عنوان کلاینت معرفی خواهد شد.
سپس دستگاهی که به عنوان
سرور معرفی شده است فایل‌های موردنظر را به اشتراک می‌گذارد و سایر دستگاه‌ها می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند.
برای مثال نمی‌توانید از آن برای انتقال صفحه نمایش استفاده کنید و فقط می‌توانید فایل‌های داخل گوشی را به اشتراک بگذارید.

درواقع همان‌طور که می‌دانید، روند اتصال در یک گوشی آیفون با یک گوشی اندروید متفاوت است.
علاوه بر این، روش‌های اتصال به نیاز شما و اینکه چه هدفی از این اتصال دارید،
بستگی خواهد داشت. خیلی ساده در گام اول برای اتصال گوسی یا تبلت به تلویزیون به کابل شارژ دیواری دستگاه
هوشمند خود نیاز دارید، اما برای به اشتراک‌گذاری نمایشگر به یک آداپتور
USB نیز نیاز دارید. درگاه دوم آداپتور Lightening Digital AV به کابل اچ دی ام آی
اتصال پیدا می‌کند.
اگر گوشی شما دارای درگاه تایپ C است، برای وصل شدن گوشی به تلویزیون می‌توانید
از یک مبدل USB Type C به HDMI استفاده کنید تا
به این ترتیب صفحه‌نمایش گوشی خود را به
تلویزیون منتقل کنید. در بازار
مبدل‌های زیادی وجود دارد که هر کدام ویژگی‌های به‌خصوصی دارند
و قابلیت‌های متفاوتی را ارائه می‌دهند، اما با
این حال طرز کار همه آن‌ها یکسان است.
برای استریم کردن محتوا گوشی بر روی نمایشگر تلویزیون با استفاده از مبدل، ابتدا
لازم است تا کابل مبدل را به پورت شارژ گوشی خود متصل کنید، سپس یک سر کابل HDMI را
به ورودی مبدل و سر دیگر آن را به ورودی تلویزیون وصل کنید.
با انجام این کار گوشی شما به تلویزیون متصل می‌شود و با تنظیم تلویزیون بر روی ورودی HDMI مورد
نظر، صفحه گوشی بر روی نمایشگر تلویزیون به تصویر کشیده می‌شود.

به طور کلی مراحل اتصال گوشی سامسونگ a51
یا هر گوشی دیگر با تلویزیون سامسونگ به شرح
زیر است. در واقع در این روش اتصال لگ و کندی هنگام پخش محتوا به طور کلی
منتفی بوده و همچنین کیفیت پخش
تماشای فیلم و سریال بسیار ایده‌آل است.
همچنین اجرای بازی‌ها نیز از
سرعت قابل قبولی برخوردار می باشد.

اگر یک دانگل Chromecast یا یک تلویزیون هوشمند با
پشتیبانی داخلی Chromecast دارید، بهترین
گزینه این است که ببینید آیا برنامه ای که می خواهید
در تلویزیون تماشا کنید از ارسال محتوا پشتیبانی می کند یا خیر.
اگر چنین است، می توانید با چند ضربه محتوا
را از گوشی خود به تلویزیون ارسال
کنید. اتصال گوشی به تلویزیون با این روش در دستگاه‌های iOS یا Windows پشتیبانی نمی‌شود.

به‌نظر نمی‌رسد که تلویزیون‌های
قدیمی قادر به نمایش محتواهای HD باشند؛ بنابراین حتماً تبدیل را تهیه
کنید. حال که تمام این موارد را در اختیار دارید، گوشی خود را به تلویزیون وصل کرده و از تماشای آن در نمایشگری بزرگ‌تر لذت ببرید.
کاربران آیفون ۵ یا دستگاه‌های
جدیدتر هم می‌توانند از طریق کابل
لایتنینگ این کار را انجام دهند.
این مرحله بستگی به این دارد که تلویزیون شما قدیمیست یا
اینکه از خروجی HDMI برخوردارست.
اگر شما تلویزیونی قدیمی دارید،
علاوه‌بر کابل لایتنینگ به یک تبدیل‌ لایتنینگ به VGA
احتیاج دارید و اگر تلویزیون شما دارای درگاه HDMI
است، لازمست یک آداپتور دیجیتال لایتنینگ AV تهیه کنید.

به جای آن یک کابل USB بلندتر تهیه کنید که به شما آزادی عمل بیشتری
دهد. سپس یک طرف کابل HDMI را به رابط MHL
متصل سازد و طرف دیگر را به تلویزیون وصل کند.
علاوه بر این، برای اتصال
آداپتور به تلویزیون نیز باید دستگاه به پورت MHL مجهز باشد.
لذا برای اتصال آداپتور به پورت MHL وجود یک کابل HDMI ضرورت دارد.
همچنین یکی دیگر از معایب میراکست این است که سرعت انتقال
صدا و تصویر آن پایین‌تر از اتصال با استفاده از کابل HDMI می‌باشد.