تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۱
کد خبر : 601067

10 پیشنهاد کلیدی برای امنیت پکیج برقی

10 پیشنهاد کلیدی برای امنیت پکیج برقی

پکیج برقی جدیدترین تکنولوژی سیستم گرمایشی هست که جایگزین حتی نوین‌ترین پکیج‌ها که از سوخت های فسیلی (‌گازی و گازوئیلی) استفاده می کنند، شده است؛ طبق آخرین آمار خبرگزاری ها به نقل از سازمان آتش نشانی با جایگزین شدن پکیج‌ها به جای موتورخانه های قدیمی و سیستم های گرمایشی سنتی 80 درصد کاهش تلفات جانی

پکیج برقی جدیدترین تکنولوژی سیستم گرمایشی هست که جایگزین حتی نوین‌ترین پکیج‌ها که از سوخت های فسیلی (‌گازی و گازوئیلی) استفاده می کنند، شده است؛ طبق آخرین آمار خبرگزاری ها به نقل از سازمان آتش نشانی با جایگزین شدن پکیج‌ها به جای موتورخانه های قدیمی و سیستم های گرمایشی سنتی 80 درصد کاهش تلفات جانی و مالی را در پی داشته است؛ حال با این وجود با روی کار آمدن پکیج های صد در صد برقی این تلفات به صفر نزدیک‌تر شده است، شما با رعایت پیشنهادات مطرح شده در این مقاله می توانید این تلفات را به صفر برسانید و امنیت خانه و سلامت خود را تضمین کنید.

تصویر 1

تفاوت عمده پکیج برقی با سایر پکیج‌ها و سیستم های گرمایشی منزل

در مورد ماهیت و ساختار پکیج‌های زمینی و دیواری برقی بایستی چنین عنوان نمود که این تجهیزات گرمایشی دارای قطعاتی هستند که با هماهنگی بالایی با یکدیگر کار می‌کنند و دارای عملکرد ایمنی هستند. در این سیستم‌ها از المنت به عنوان منبع تامین حرارت و گرما استفاده می‌کنند، المنت‌ها زمانی که جریان الکتریکی از میان آنها عبور می‌کند داغ شده و گرمای خود را به مبدل‌های حرارتی که در مجاورت آنها قرار دارند منتقل می‌کنند.

روال کار پکیج برقی به گونه ای طراحی شده است که همزمان با تامین آب گرم لازم برای تامین گرمایش رادیاتورها؛ آب گرم مصرفی را نیز فراهم کند. طریقه عملکرد این تجهیزات به این صورت است که ابتدا آب وارد مخزن پکیج شده، سپس المنتی که درون مخزن قرار دارد، روشن شده و آب درون مخزن را گرم می کند. این آب برای گرم کردن رادیاتورها استفاده می شود.

تفاوت پکیج برقی در سوخت مصرفی

پکیج برقی به دلیل عدم استفاده از سوخت فسیلی نیاز به نصب دودکش را ندارد که می تواند دست شما را در محل نصب پکیج برقی بازتر کند، ضمنا همین عدم وجود دودکش یکی از اصلی‌‌ترین مزیت های پکیج برقی هست که احتمال خفگی را به صفر رسانده است؛ در پکیج‌هایی که سوخت های فسیلی تامین کننده انرژی گرمایی آب داخل پکیج است، اکثر تلفات به دلیل گرفتگی دودکش و عدم انتقال گازهای سمی به خارج از محل نصب شده پکیج می شود و همین امر خطرناک باعث تلفات جانی می شود. پکیج برقی با گرم کردن آب گرم رادیاتور و آب مصرفی با المنت هیچ گونه گاز سمی تولید نمی کند.

پکیج برقی چه خطراتی دارید؟

10 پیشنهاد کلیدی برای امنیت پکیج برقی

پکیج برقی توانسته با دوری از سوخت‌های فسیلی تلفات جانی و مالی را به حداقل‌ترین حد خود برساند ولی این دلیل نمی‌شود بدون هیچ خطری باشد، به عبارتی هر دستگاهی با انرژی برق کار کند در صورت عدم رعایت برخی نکات ويژه ( که در زیر به آن اشاره مشروح می شود)‌ باعث بروز خطرات جبران ناپذیر می شود؛ بنابراین برای اینکه یک پکیج برقی بدون هیچ خطری خرید کنید یا بدون هیچ خطرات احتمالی از آن استفاده کنید. توجه به قطعات و نکات مطرح شده زیر ضروری می باشد:

المنت پکیج برقی

مهم‌ترین و در عین حال خطرناک‌ترین قسمت پکیج برقی المنت آن هست که در صورت عدم استفاده تولید کننده پکیج برقی از المنت با کیفیت باعث منفجر شدن پکیج می شود، در نتیجه شما هنگام خرید پکیج برقی باید در وهله اول به نوع المنت آن توجه کنید.

فیوز محافظ جان

فیوز محافظ جان نوعی کلید است که بر روی پکیج ها نصب می شود تا در صورتی که اختلافی بین جریان سیم های رفت و برگشتی پیش آمد، مدار را قطع کند. به عبارتی ساده تر این فیوز نوعی حفاظت کننده از جان کاربر در برابر جریان های الکتریکی می باشد. در صورت عدم فیوز محافظ جان بر روی پکیج احتمال انتقال برق بر روی بده بسیار بالاست و در صورت برخورد دست کاربر باعث برق گرفتگی شود.

منبع انبساط

از منبع انبساط به منظور بالانس کردن فشار درون مدار بسته استفاده می شود. زیاد شدن دمای آب درون مدار بسته، فشار درون سیستم را افزایش می دهد که منبع انسباط موظف است این فشار را بالانس کند و از ایجاد خطرات احتمالی جلوگیری کند.

مانومتر

به دلیل جلوگیری از خطرات ناشی از افزایش فشار در سیستم، اطلاع داشتن از فشار درون آن امری ضروری می باشد به همین دلیل بر روی این دستگاه ها مانومتر هایی تعبیه شده اند که وظیفه دارند فشار درون سیستم را به دقت اندازه گیری کنند.

توجه ويژه: بصورت منظم و روزانه باید فشار پکیج را کنترل کرد. فشار ایده آل برای هر پکیج 1/5 بار است و نباید میزان فشار از 3 بار فراتر رود. اگر فشار از حد استاندارد کمتر بود، باید شیر را باز کرد تا فشار به حالت عادی و طبیعی برگردد. اما اگر بعد از مدت اندکی، مجدداً فشار کاهش یافت، در این صورت احتمالاً مشکل از نشتی در بخشی از پکیج می باشد. در مواردی، نوسانات ناشی از فشار پکیج، می تواند بدلیل وجود مشکل در منبع انبساط باشد. اگر فشار پکیج افزایش یافت، شیر اطمینان را باز کنید تا میزان فشار کاهش یابد.

اقدامات کلیدی برای امنیت پکیج برقی

اگر هنگام خرید به قطعات و سالم بود پکیج برقی دقت لازم را داشتید و پکیج خود را تهیه کردید؛ اقدامات دوره‌ای و پیشنهادات زیر می تواند سلامت جان و مال شما را در استفاده از پکیج برقی تضمین کند:

10 پیشنهاد کلیدی برای امنیت پکیج برقی

صافی های سیستم گرمایشی

چند مدت یکبار (2 یا 3 ماه یکبار)، فیلترهای آب پکیج را بررسی کنید. اگر پکیج را تازه راه اندازی کرده باشید، قطعاً سنگریزه های کوچکی در مسیر لوله آب وجود دارد. تجمع این سنگریزه ها در پشت صافی، راندمان حرارتی پکیج را کاهش خواهند داد؛ در نتیجه باید گفت سیستم های تازه راه اندازی شده نیز به بررسی نیاز دارند.

رسوب گیری سیستم گرمایشی

مطلوب ترین راه برای محافظت از پکیج، جلوگیری از ایجاد رسوب در آن است. وجود برخی املاح و ذرات ریز در آب، سبب می شود به مرور زمان در قطعات و متعلقات پکیج (مبدل ها، پمپ و …) رسوب ایجاد شود. وجود رسوب در عملکرد این دستگاه اختلال ایجاد کرده و بازدهی حرارتی آن را کاهش می دهد. بنابراین باید در مسیر ورود آب به پکیج، از رسوب گیر استفاده کرد.

سرویس منظم و فصلی

برای محافظت از پکیج سرویس آن باید بصورت دوره ای و فصلی صورت گیرد. این عامل در افزایش طول عمر پکیج موثر بوده و راندمان حرارتی را نیز افزایش می دهد؛ بخصوص اگر سرویس دهی قبل از شروع فصل سرما صورت گیرد. قطعات کاربردی در پکیج حساسند و با قرار گرفتن در معرض آب و رطوبت، احتمال دارد دچار نقص فنی شده و یا در آنها زنگ زدگی رخ دهد. اما سرویس فصلی پکیج از آسیب رسیدن به قطعات سازنده آن جلوگیری می کند. برخی تعمیرکاران معتقدند، سرویس دوره ای پکیج، مهمترین اصل در نگهداری آن است. از دیگر عواملی که باید بصورت فصلی تغییر یابد، حالت زمستانه به تابستانه یا برعکس است.

سیستم ضد گریپاژ پمپ

این سیستم معمولاً در پکیج های دیواری وجود دارد و نقش موثری در نگهداری از پمپ دارد. زمانی که جریان آب در یک شبانه روز (24 ساعت) متوقف گردد، سیستم ضد گریپاژ وارد عمل شده و بواسطه پمپ، آب جریان خواهد داشت؛ اگر این عمل رخ ندهد، قطعاً پمپ آسیب خواهد دید. اگر با این مشکل روبرو شدید، می توانید بطور دستی، محور پمپ را بچرخانید. در صورتیکه بعد از روغن کاری باز پمپ کار نکرد، از یک سرویس کار کمک بگیرید.

سیستم ضد یخ زدگی

سیستم ضد یخ زدگی عملکردی نظیر سیستم ضد گریپاژ دارد؛ بگونه ای که اگر دمای آب به حد معینی رسید (معمولاً 7 درجه سانتیگراد)، پمپ 2 ساعت یکبار حدوداً 10 تا 15 دقیقه کار خواهد کرد و این عمل تا هنگامی که دمای آب به حد بالا برسد ادامه خواهد داشت و در نتیجه از یخ زدن آب پیشگیری خواهد شد. توجه کنید که برای کارکرد این سیستم، باید پکیج لزوما روشن باشد تا یخ زدگی صورت نگیرد.

تنظیم کنترل و کابل برق محل نصب پکیج برقی

در نهایت توجه به کابل محل نصب پکیج برقی یکی از ضروری ترین نکاتی هست که قبل از نصب باید به آن توجه شود چرا که میزان مصرف برق پکیج برقی بالاست و در هنگام استفاده پیکج از برق، اگر دستگاه های دیگر نیز مصرف برق داشته باشند باعث داغ شدن کابل برق و منجربه آتش سوزی عظیم می شود. اما در مواردی اگر همزمان با پکیج برقی 2 دستگاه الکتریکی شروع کار کنند، اگر فیوز شما بعد از نصب افزایش نداشته باشد شما همیشه با فیوز پریدگی مواجه می شویند.

سخن آخر

با جایگزینی پکیج برقی به جای سایر سیستم های گرمایشی سنتی تحول عظیمی در صرفه جویی انرژی در کشور رخ داده است؛ این در حالی هست که طبق بررسی های صورت که از سازمان های ذی‌ربط آمار تلفات پکیج برقی به حداقل‌ترین حالت ممکن رسیده است؛ با وجود این تدابیر صنایع ماشین سازی هیمورا با طراحی جدیدترین پکیج برقی هوشمند توانسته نکاتی را که در این مقاله برای امنیت پکیج برقی ارائه شده است را هوشمند سازی کند تا در صورت خطای کاربر نیز تلفاتی شما را تهدید نکند؛ به عبارتی تمام موارد ایمنی توسط سیستم هوشمند پکیج برقی چک و درصورت خطا نسبت به قطع جریان برق اقدام می کند.

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.