تصاویر آخرین انفجارهای مرگبار یک ستاره از لنز تلسکوپ فضایی هابل – اخبار اجتماعی – به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ اوایل سال میلادی بود که تلسکوپ فضایی هابل، سی و یکمین سالگرد تاسیس خود را با انت..

تصاویر آخرین انفجارهای مرگبار یک ستاره از لنز تلسکوپ فضایی هابل – اخبار اجتماعی –

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ اوایل سال میلادی بود که تلسکوپ فضایی هابل، سی و یکمین سالگرد تاسیس خود را با انتشار تصویری از ستاره ناپایدار AG Carinae جشن گرفت و امروز محققان این تلسکوپ فضایی، کار تحقیقات بر روی این ستاره را آغاز کردند.

تصویر بالا آخرین انفجارهای مرگبار یک ستاره ناپایدار توسط تلسکوپ فضایی هابل را ثبت کرده است. این تصویر نمایی از ستاره AG Carinae است که جزئیاتی از هیدروژن یونیزه شده و نیتروژن یونیزه شده را نشان می‌دهد که با رنگ قرمز در تصویر بالا مشخص است. در این تصویر، پوسته‌ای در اطراف هسته گرم تشکیل می‌شود که این پوسته در طول زمان با پرتاب گازها در حال گسترش است.

در تصویر دوم از ستاره،‌ نحوه توزیع گرد و غبار در اطراف ستاره نشان داده شده است که با رنگ آبی مشخص است. این گرد و غبار به دلیل اینکه نور ساطع شده ستاره را منعکس می‌کند،‌ بسیار درخشنده است و از بادهای ستاره‌ای شکل می‌گیرد؛ ظاهر دراماتیک این ستاره نشان می‌دهد که بسیار عظیم است و به پایان عمر خود رسیده است و با افزایش سن و مصرف تمام سوخت خود، ستاره ناپایدار می‌شود و تمامی گرد و غبارها و گازها را از خود دور می‌کند.

ستاره AG Carinae یک ستاره درخشان ساطع‌کننده نور آبی است و درخشندگی متفاوتی دارد و چنین ستاره‌هایی بسیار کمیاب هستند. این ستارگان متغیر آبی‌رنگ در مراحل پایانی زندگی، جرم خود را از دست می‌دهند و این ستاره نیز برای جلوگیری از تخریب خود در حال کشمکش بین نیروی گرانش و تابش است.

با شروع سوختن ستاره، فشار تابشی آن کاهش پیدا می‌کند و گرانش فعال می‌شود و مواد ستاره‌ای نیز تسلیم گرانش شده و به داخل سقوط می‌کنند. این مواد گرم شده و به صورت انفجاری به فضای بین ستاره‌ای اطراف پرتاب می‌شوند و این روند تا زمانی ادامه پیدا می‌کند که جرم کافی از بین نرود و ستاره به حالت پایدار برسد. گازها نیز با سرعت فوق‌العاده ۴۳ مایل بر ثانیه از ستاره پرتاب می‌شوند و پوسته زیبای آن نیز از پرتاب‌های قبلی شکل گرفته است. پوسته موادی که سحابی را تشکیل می‌دهد نزدیک به ۱۰ هزار سال قدمت دارد.

پرتاب جدیدترین فضاپیمای باری به ایستگاه فضایی چین

تصاویر جدید و خیره‌کننده ایستگاه فضایی چین از کره زمین

انتهای پیام/

منبع خبر

خروج از نسخه موبایل