تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۹
کد خبر : 59496

در اولین جلسه بررسی طرح صیانت چه گذشت

در اولین جلسه بررسی طرح صیانت چه گذشت

در اولین جلسه بررسی طرح صیانت چه گذشتاولین جلسه بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد. در ادامه نکات مهم مطرح شده در این جلسه را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
اولین جل..

طرح صیانتدر اولین جلسه بررسی طرح صیانت چه گذشت

اولین جلسه بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد. در ادامه نکات مهم مطرح شده در این جلسه را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

اولین جلسه کمیسیون تخصصی طرح صیانت در روز یکشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۰ با حضور محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و سایر نمایندگان منتخب برگزار شد. رئیس مجلس با اعلام اینکه هدف این جلسه بستن هیچ پلتفرمی نخواهد بود گفت ما در این کمیسیون فقط به دنبال قانون‌گذاری فضای مجازی هستیم؛ چراکه قسمت زیادی از زندگی مردم در این پلتفرم‌ها جریان دارد.

هیچ پلتفرمی در طرح صیانت بسته نمی‌شود

قالیباف با اعلام اینکه اصل هشتاد و پنجی شدن طرح صیانت باعث شده تا با حضور نمایندگان متخصص آن را با دقت و توجه بیشتری بررسی کنیم گفت فضای مجازی در حقیقت فضای واقعی و حقیقی جامعه است که البته امروز ابعاد مختلف زندگی مردم نظیر فرهنگی، اجتماعی، علمی، اقتصادی و کسب‌وکارها به آن بستگی دارد.

رئیس مجلس در ادامه گفته‌های خود به بحران کرونا و برگزاری کلاس‌های آموزشی مجازی از مهدکودک تا دانشگاه اشاره کرد و گفت با توجه به اینکه فضای مجازی در پیشبرد برنامه‌های اقتصادی نقش زیادی دارد، ما در قانون‌گذاری این حوزه باید با دقت بیشتری عمل کنیم.

قالیباف در بخش دیگری از گفته‌های خود تاکید کرد قانون‌گذاری در پشت درهای بسته انجام نمی‌شود و حواشی که در خصوص اصل ۸۵ مطرح شده واقعیت ندارد، چراکه متخصصان از تمام کمیسیون‌ها در این کمیسیون حضور پیدا کردند و همچنین جلسه‌ها نیز از طریق رسانه‌ها و خبرگزاری خانه ملت به مردم اطلاع‌رسانی خواهد شد.

قالیباف در بخش دیگری از گفته‌های خود خطاب به نمایندگان مجلس اعلام کرد تا با دعوت از ذی‌نفعان این حوزه به کمیسیون به اظهارنظرهای آنها گوش کنند. همچنین باید توجه داشت که بسیاری از فعالان این حوزه با جزئیات طرح آشنایی ندارند، از این رو فرصتی فراهم است تا ذی‌نفعان، متخصصان و فعالان صنعتی در بررس این طرح حضور پیدا کنند.

رئیس مجلس در ادامه اظهار کرد در حوزه بهداشت و مواد غذایی قسمت زیادی از کارها به واسطه فضای مجازی صورت می‌پذیرد و فضای مجازی امروز به عنوان فضای کسب و کار مردم تبدیل شده است. وی تاکید کرد یکی از ویژگی‌های اصل ۸۵ این است که صحن مجلس تصمیم خواهد گرفت برای حداکثر ۷ سال این قانون به شکل موقت به اجرا برسد و دائمی شدن این طرح نیز می‌بایست در صحن مجلس تصویب گردد. از این رو فرصتی فراهم می‌شود که قانون در مورد آزمایش قرار بگیرد و اشکالات آن در این مدت برطرف شود.

قالیباف در پخش پایانی گفته‌های خود با تاکید بر اینکه اطلاع‌رسانی جلسه‌های پیرامون این طرح به شکل کامل انجام خواهد شد گفت این کمیسیون به دنبال بستن پلتفرم‌های خارجی نظیر اینستاگرام نبوده و ما به دنبال قانون‌گذاری و ایجاد نظم و قانون هستیم.

رضا تقی پور، رئیس این کمیسیون نیز در عنوان کرد طرح صیانت دو بخش را شامل می‌شود، یک بخش به حقوق کاربران می‌پردازد که در حال حاضر اصلا رعایت نمی‌شود. این در حالی است که اتحادیه اروپا به دنبال این حقوق بوده و در مقابل پلتفرم‌ها از این حقوق دفاع می‌کند. از این رو از حقوق شهروندان ایرانی می‌بایست در فضای مجازی دفاع شود. تقی پور افزود در بخش دوم نیز به خدمات پایه کاربردی فضای مجازی خواهیم پرداخت.

نوش آبادی نیز در این جلسه بیان کرد ۸۵ میلیون نفر در ایران از خدمات اینترنت بهره می‌برند و درآمد میلیون‌ها نفر نیز از همین فضای مجازی تامین می‌شود. از این رو کوچک‌ترین اشتباه در ساماندهی این فضا باعث خواهد شد بخش زیادی از اقتصاد کشور که بر پایه فضای مجازی بنا شده با مشکلات زیادی مواجه شود. وی افزود در حال حاضر هیچ مکانیزمی توانایی جایگزینی با این بستر را ندارد و می‌بایست فضای مجازی که به نوعی زندگی حقیقی مردم محسوب می‌شود را به شکل شفاف و روشن مورد بررسی قرار داد.

منبع گجت نیوز

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.