تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۰
کد خبر : 1971

تراشه‌ های AMD Ryzen 4000 به سلطنت اینتل در بازار لپ تاپ‌ها پایان می‌دهند

تراشه‌ های AMD Ryzen 4000 به سلطنت اینتل در بازار لپ تاپ‌ها پایان می‌دهند

تراشه‌ های AMD Ryzen 4000 به سلطنت اینتل در بازار لپ تاپ‌ها پایان می‌دهند امسال ای ام دی قصد دارد با تراشه‌ های AMD Ryzen 4000 به حکفرمایی اینتل پایان دهد. AMD از معماری ۷ نانومتری در این تراشه‌ها بهره گرفته و نتیجه یکی از جالب‌ترین تراشه‌های موبایل است که تاکنون دیده‌ایم.
ای ام دی طی چند سال گذشته سهم بزرگی از بازار رایانه‌های شخصی را مخصوصا در حوزه ورک استیشن‌های رده بالا از آن خود کرده است. با این حال این اینتل است که بر بازار لپ‌تاپ‌ها و خصوصا سیستم‌های قدرتمند و با قابلیت حمل بالا یا به اصطلاح دستگاه‌های اولترا پرتابل حکمفرمایی می‌کند. امسال AMD تصمیم گرفته است با بهره‌گیری از فناوری ۷ نانومتری Zen 2 در تراشه‌ های AMD Ryzen 4000 این قضیه را تغییر دهد.
مدل پرچمدار جدید این سری از تراشه‌های AMD یک تراشه با ۸ هسته و ۱۶ ترد (Thread) با نام Ryzen 7 4800U است که می‌تواند در نوت‌ بوک‌های اولترا پرتابل جای بگیرد. در همین حال، اینتل با پردازنده نسل دهمی Core i7-10710U رتبه نخست را بین مدل‌های شش هسته‌ای در دست دارد. رایزن ۴۸۰۰U با فرکانس کاری بین ۱.۸ و ۴.۸ گیگاهرتز فعالیت می‌ک..

تراشه‌ های AMD Ryzen 4000 به سلطنت اینتل در بازار لپ تاپ‌ها پایان می‌دهند

امسال ای ام دی قصد دارد با تراشه‌ های AMD Ryzen 4000 به حکفرمایی اینتل پایان دهد. AMD از معماری ۷ نانومتری در این تراشه‌ها بهره گرفته و نتیجه یکی از جالب‌ترین تراشه‌های موبایل است که تاکنون دیده‌ایم.

ای ام دی طی چند سال گذشته سهم بزرگی از بازار رایانه‌های شخصی را مخصوصا در حوزه ورک استیشن‌های رده بالا از آن خود کرده است. با این حال این اینتل است که بر بازار لپ‌تاپ‌ها و خصوصا سیستم‌های قدرتمند و با قابلیت حمل بالا یا به اصطلاح دستگاه‌های اولترا پرتابل حکمفرمایی می‌کند. امسال AMD تصمیم گرفته است با بهره‌گیری از فناوری ۷ نانومتری Zen 2 در تراشه‌ های AMD Ryzen 4000 این قضیه را تغییر دهد.

مدل پرچمدار جدید این سری از تراشه‌های AMD یک تراشه با ۸ هسته و ۱۶ ترد (Thread) با نام Ryzen 7 4800U است که می‌تواند در نوت‌ بوک‌های اولترا پرتابل جای بگیرد. در همین حال، اینتل با پردازنده نسل دهمی Core i7-10710U رتبه نخست را بین مدل‌های شش هسته‌ای در دست دارد. رایزن ۴۸۰۰U با فرکانس کاری بین ۱.۸ و ۴.۸ گیگاهرتز فعالیت می‌کند و مجهز به هشت هسته گرافیکی رادئون است. این تراشه در بنچمارک Cinebench R20 حدود ۹۰ درصد و در بنچمارک ۳DMark TimeSpy حدود ۲۸ درصد سریع‌تر از تراشه اینتل Core i7-1065G7 است که از معماری ۱۰ نانومتری استفاده می‌کند و دارای چهار هسته است.

تراشه های رایزن 4000

جای تعجب نیست که ای ام دی می‌گوید رایزن ۴۸۰۰U عملکرد گیمینگ بهتری از تراشه اینتل ۱۰۶۵G7 دارد. محصول ای ام دی حدود ۳۰ فریم در ثانیه خروجی بهتری در عنوان Rocket League با رزولوشن ۱۰۸۰p و تنظیمات Low دارد و می‌تواند در بازی GTA V به ۵۴ فریم در ثانیه برسد. اینتل با گرافیک یکپارچه آیریس پلاس (Iris Plus) گام‌های بلندی را برداشته است، اما هنوز هم نمی‌تواند رقیب فناوری رادئون ای ام دی شود.

حتی اگر به دنبال قوی‌ترین مدل این سری نباشید، احتمالا مزایای عملکرد بسیار خوب سایر مدل‌های تراشه‌ های رایزن ۴۰۰۰ را خواهید دید. شما همچنین می‌توانید با مدل رایزن ۴۷۰۰U همان هشت هسته را داشته باشید، البته بدون قابلیت Hyper Threading. گزینه‌های میان رده این سری از محصولات AMD دارای شش هسته هستند.

برای کسانی که به دنبال قدرت بیشتری هستند، ای ام دی تراشه‌های سری رایزن ۴۰۰۰H را با توان بالاتر ۴۵ وات عرضه خواهد کرد. می‌توانید شاهد حضور این تراشه‌ها در لپ‌تاپ‌های گیمینگ مانند Dell G5 15 Special Edition و Asus Zephyrus G14 باشید که به ترتیب به کارت‌های گرافیک Radeon RX 5600M و NVIDIA GTX 2060 نیز مجهز می‌باشند.

تراشه های رایزن 4000

AMD ادعا می‌کند که رایزن ۴۸۰۰H عملکردی ۳۹ درصد سریع‌تر از تراشه موبایل اینتل Core i7-9750H در تست ۳DMark FireStrike Physics دارد. جالب توجه‌تر آن است که Ryzen 4800H حتی تراشه دسکتاپ اینتل Core i7-9700K را نیز پشت سر می‌گذارد که تنها ۲۶ درصد سریع‌تر از ۹۷۵۰H در همان بنچمارک است. به طور مشابه، Ryzen 4800H عملکردی ۴۶ درصد سریع‌تر از ۹۷۵۰H اینتل در بنچمارک Cinebench R20 دارد، در حالی که تراشه دسکتاپ اینتل تنها ۳۶ درصد نسبت به نسخه موبایل سریع‌تر است. اگر این اعداد و ارقام گیجتان کرده است، فقط بدانید که تراشه رایزن ۴۸۰۰H قرار است سطح جدیدی از عملکرد را برای نوت بوک‌ها به ارمغان بیاورد.

اگرچه مطمئنا شاهد عرضه نوت بوک‌های گیمینگ رایزن زیادی با کارت گرافیک‌های انویدیا خواهیم بود، اما ای ام دی روی فناوری کار می‌کند تا تولیدکنندگان را ترغیب کند در عوض به سراغ محصولات رادئون بروند. فناوری اسمارت شیفت (SmartShift) ای ام دی به لپ‌تاپ‌ها اجازه می‌دهد تا به طور هوشمندانه میزان توان مصرفی را بین تراشه‌های AMD و کارت‌های گرافیک‌ جداگانه رادئون مدیریت کرده و به این ترتیب سرعت CPU یا GPU را در صورت نیاز بالاتر ببرند. برای مثال این ویژگی به تنهایی منجر به افزایش ۱۰ درصدی سرعت در بازی The Division 2 و افزایش ۱۲ درصدی در بنچمارک Cinebench R20 می‌شود.

انتظار می‌رود که در سه ماهه اول امسال شاهد عرضه موج اول لپ‌تاپ‌های مجهز به تراشه ‎های رایزن ۴۰۰۰ باشیم. جالب توجه است که ای ام دی می‌گوید تراشه‌های این شرکت در سال ۲۰۲۰ در بیش از ۱۰۰ سیستم مختلف به کار گرفته خواهند شد. این یک جهش بزرگ نسبت به سال گذشته محسوب می‌شود و نشانه خوبی برای بازار رایانه‌های قابل حمل به عنوان یک کل است. حالا که ای ام دی قدرت خود را در حوزه دستگاه‌های با قابلیت حمل بالا به رخ کشیده است، شاید اینتل بالأخره محصولات ۱۰ نانومتری قدرتمندتری را عرضه کند.

۱۰ مطلب آخر نمایشگاه CES 2020 :

  • نگاهی به لپ تاپ اچ پی اسپکتر ایکس ۳۶۰ در نمایشگاه CES 2020 (گجت تی وی)
  • گیت باکس متولد شد؛‌ همدم مجازی هولوگرافیک برای زندگی در قرن ۲۱
  • تصفیه کننده آب خانگی Hydraloops به کره زمین و جیب شما کمک می‌کند!
  • ساعت هوشمند On Fadelite دیزل با کیس نیمه شفاف و ابعاد کوچک‌تر معرفی شد
  • تراشه‌ های AMD Ryzen 4000 به سلطنت اینتل در بازار لپ تاپ‌ها پایان می‌دهند
  • گوشت مصنوعی Impossible با فرمولی جدید و طعمی گول‌زننده عرضه شد
  • حافظه SSD سامسونگ T7 Touch فقط با اثر انگشت شما باز می‌شود
  • لپ تاپ‌های ایسر ConceptD 7 Ezel و Ezel Pro مخصوص هنرمندان دیجیتالی معرفی شدند
  • نگاه اولیه به ربات خانگی Lovot در نمایشگاه CES 2020 (گجت تی وی)
  • حافظه ۸ ترابایتی SSD سن دیسک معرفی شد

تمام مطالب نمایشگاه CES 2020 را از اینجا دنبال کنید

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.