تاریخ انتشار : شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۹
کد خبر : 64237

تازه‌ترین تصاویر کاوشگر چینی از سیاره مریخ

تازه‌ترین تصاویر کاوشگر چینی از سیاره مریخ

تازه‌ترین تصاویر کاوشگر چینی از سیاره مریخ – اخبار اجتماعی – به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ اداره ملی فضایی چین (CNSA) به مناسبت آغاز سال ۲۰۲۲ میلادی و در نخستین روز از سال جدید، مجموعه‌ای از ت..

تازه‌ترین تصاویر کاوشگر چینی از سیاره مریخ – اخبار اجتماعی –

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ اداره ملی فضایی چین (CNSA) به مناسبت آغاز سال ۲۰۲۲ میلادی و در نخستین روز از سال جدید، مجموعه‌ای از تصاویر جدید مریخ را که توسط کاوشگر "Tianwen-1" گرفته شده است، منتشر کرد.

اخبار هوا و فضا ,

تصویری نزدیک از مدارگرد مریخ چین

اخبار هوا و فضا ,

تصویری از کلاهک یخی قطب شمال مریخ

اخبار هوا و فضا ,

تصویری از سطح مریخ

مدارگرد این ماموریت که به عنوان یک ماهواره ارتباطی عمل می‌کند، به مدت ۵۲۶ روز در مداری در فاصله حدود ۳.۵ میلیون کیلومتری زمین کار کرده است که تاخیر ارتباطی آن حدود ۱۹.۵ دقیقه است. "مریخ نورد ژورونگ" چین تا ۳۱ دسامبر۲۰۲۱ نزدیک به ۱۴۰۰ متر را بر روی سطح مریخ طی کرده بود. طبق گزارش CNSA، این ماموریت در مجموع ۵۶۰ گیگابایت داده علمی خام را ارسال کرده است و هم‌اکنون همه سیستم‌ها در حالت عادی کار می‌کنند.

تیان‌وِن ۱ یا "Tianwen-1" یک ماموریت میان‌سیاره‌ای از سوی سازمان ملی فضایی چین (CNSA) به مریخ با ارسال یک فضاپیمای رباتیک است که شامل یک مدارگرد، دوربین قابل نصب، یک سطح‌نشین و یک مریخ‌نورد بنام ژورونگ است. این فضاپیما با جرمی نزدیک به ۵ تن یکی از سنگین‌ترین کاوشگرهایی است که به مریخ پرتاب شده و ۱۳ ابزار علمی را با خود حمل می‌کند. این ماموریت با موفقیت از پایگاه پرتاب‌های فضاپیمای مرکز راه‌اندازی فضایی ون‌چانگ در ۲۳ ژوئیهٔ سال ۲۰۲۰ با یک موشک پرتاب سنگین چانگ‌ژنگ ۵ از مرکز راه‌اندازی فضایی ون‌چانگ آغاز شد و در مسیر مریخ قرار گرفت. این کاوشگر در ۱۰ فوریهٔ ۲۰۲۱ به سیاره مریخ رسید و در مدار این سیاره قرار گرفت.

«تیان‌ون-۱» (Tianwen-1) به معنای "کاوش آسمان‌ها" پس از آن برنامه‌ریزی شد که کاوشگر مریخ قبلی این کشور که با همکاری روسیه پرتاب شد، از رسیدن به خارج از مدار زمین بازماند و شکست خورد.

مریخ‌نورد "تیان‌ون-۱"دارای دوربین‌ها، ابزارهای سنجش آب‌وهوا و زمین‌شناختی است و از یک رادار نفوذپذیر به خاک برای بررسی سفره‌های آب زیرزمینی بهره می‌برد. سفره‌هایی که به گفته‌ انجمن سیاره‌ای می‌توانند میزبان حیات میکروبی باشند و شناسایی آن‌ها در مریخ گام مهمی در جست‌وجوی حیات در نقاط دیگر خواهد بود.

تازه‌ترین تصویر مریخ‌نورد چینی از تپه‌های شنی کره مریخ

انتهای پیام/

منبع خبر

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.