تاریخ انتشار : شنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۱
کد خبر : 71464

احیای صنعت "فرش دستباف ایرانی" نیازمند حضور دانش‌‌بنیان‌ها

احیای صنعت "فرش دستباف ایرانی" نیازمند حضور دانش‌‌بنیان‌ها

احیای صنعت “فرش دستباف ایرانی” نیازمند حضور دانش‌‌بنیان‌ها – اخبار اجتماعی – به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ “فرش دستباف ایرانی” هنر صنعتی است که برای ۲ میلیون نفر ایجاد شغل کرده است. این صنع..

احیای صنعت "فرش دستباف ایرانی" نیازمند حضور دانش‌‌بنیان‌ها – اخبار اجتماعی –

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ "فرش دستباف ایرانی" هنر صنعتی است که برای ۲ میلیون نفر ایجاد شغل کرده است. این صنعت در اوایل دهه ۷۰ ارزآوری ۲ میلیارد دلاری از بازار جهانی برای کشورمان به همراه داشته است اما حالا سال‌هاست با تداوم روند نزولی آن مواجه هستیم و در اواخر دهه ۹۰ به ۸۰ میلیون دلار کاهش پیدا کرده است!

در فرش دستباف با تحریم خارجی روبه‌رو بودیم اما خودتحریمی نیز باعث بروز چالش‌هایی در این حوزه شده است. مشکلات صنعت فرش به جز تحریم شامل بی‌توجهی یا کم‌توجهی تصمیم‌گیران، مشکلات تهیه مواد اولیه، نبود تبلیغ مناسب، بیمه قالی‌بافان، مشکلات طراحان نقشه، مشکلات رنگ ارزان، نبود بازار فروش مناسب،‌ حضور نیافتن در نمایشگاه‌های بین‌المللی است.

"مرتضی میری" عضو اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ایران گفت:‌ امروز در حوزه تولید و صادرات فرش دستباف به رده چهارم دنیا نزول کردیم در حالی که همیشه رتبه اول را داشتیم. هند، ترکیه و پاکستان به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم دنیا را در اختیار دارند.

"حسین بید‌آبادی" کارشناس ارشد فرش دستباف نیز گفت: در موضوع تولید و رنگرزی به ویژه رنگرزی فرش و فرآوری فرش، بسیار می‌توانیم کار کنیم و اگر بتوانیم از شرکت‌های دانش‌بنیان در این حوزه کمک بگیریم جهش‌های قابل توجهی را در تولید شاهد خواهیم بود.

"امیرحسین روشن‌ضمیر" فعال حوزه دانش‌بنیان گفت: همان ابتدایی که قرار است فرش بافته شود، شواهد و مستنداتی را از این فرش جمع‌آوری می‌کنیم و به وسیله فناوری‌های دیجیتالی از جمله اینترنت اشیاء، محل بافته شدن فرش را داخل سیستم ثبت می‌کنیم.

"حامد چمن‌رخ" دبیر کانون دانش‌، صنعت و بازار فرش دستباف ایران نیز با اشاره به دلایل حضور کم‌رنگ شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت فرش گفت: استارتاپ‌های فرشی نیز محکوم به همان برخوردهایی هستند که با سایر شرکت‌های تولید فرش دستباف، قبلاً صورت گرفته است.

ایران در حال حاضر با انبوهی از دانش‌آموختگان حوزه فرش مواجه بوده است که به دلیل وضعیت کنونی بازار فرش دستباف ایران جذب کارخانه‌های فرش ماشینی می‌شود. شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در حوزه صنعت فرش به تعداد انگشت‌های یک دست نیز نمی‌رسد و برای اینکه جایگاه فرش ایرانی به جایگاه سال‌های قبلی برسد نیازمند حضور دانش‌بنیان‌ها در این حوزه هستیم.

لزوم پوست‌اندازی دانشگاه‌های کشور و ورود به حوزه دانش‌بنیان/ توسعه "دانشگاه‌‌های نسل سوم" موتور محرک تولید و اشتغاللزوم حرکت تهاجمی در اقتصاد دانش‌بنیان برای مقابله با تحریم

انتهای پیام/

منبع خبر

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.