تاریخ انتشار : شنبه ۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۲
کد خبر : 588863

معرفی بهترین نرم افزارهای طراحی قطعات صنعتی

معرفی بهترین نرم افزارهای طراحی قطعات صنعتی

یکی از دغدغه های مهندسین به خصوص مهندسین مکانیک و طراح های صنعتی پیدا کردن کاربردی ترین و بهترین نرم افزار مدل سازی سه بعدی هستش که چطور ایده ذهنی و یا نقشه های مهندسی را به مدل سه بعدی تبدیل کنند. در این مطلب قصد داریم شما را با بهترین نرم افزارهای طراحی و

یکی از دغدغه های مهندسین به خصوص مهندسین مکانیک و طراح های صنعتی پیدا کردن کاربردی ترین و بهترین نرم افزار مدل سازی سه بعدی هستش که چطور ایده ذهنی و یا نقشه های مهندسی را به مدل سه بعدی تبدیل کنند. در این مطلب قصد داریم شما را با بهترین نرم افزارهای طراحی و مدلسازی سه بعدی قطعات صنعتی  از جمله آموزش سالیدورک، کتیا، راینو، آلیاس و اینونتور، ان ایکس  آشنا کنیم.

امروزه نرم افزارهای مدلسازی و طراحی قطعات به منظور کاربرد های مختلف مثل تبدیل نقشه ها به مدل سه بعدی و یا ایجاد یک فایل جهت پرینت سه بعدی بسیار است که انتخاب یک نرم افزار را جهت کاربرد مورد نظر سخت می کند. اگر به دنبال نرم افزار مناسب برای مدل سازی سه بعدی صنعتی هستید و یا به دنبال بهترین نرم افزار مهندسی طراحی برای یک شرکت هستید، این مطلب را تا انتها دنبال کنید تا بهترین نرم افزارهای طراحی سه بعدی صنعتی در داخل و خارج کشور را به شما معرفی کنیم. البته به این نکته توجه کنید که نرم افزارها با توانایی سیستم سخت افزاری شما کار می کند که میتوانید حداقل سخت افزار مورد نیاز استفاده از نرم افزار را از ارائه کننده آن بدست آورید.

 

نرم افزار راینو (Rhino)

نرم افزار راینو یک نرم نرم افزار مدلسازی و طراحی صنعتی است که با استفاده از منحنی های نربز (NURBS) مدل هندسی را ایجاد می کند. نقاط قوت نرم افزار راینو مدلسازی حجم ها بصوت فرم های آزاد هستش به این صورت که محیط نرم افزار مثل یک خمیر بازی می باشد و شما میتوانید مدل مورد نظر خود را به هر شکلی در بیاورید. با استفاده از این نرم افزار خیلی راحت میتوانید ایده های ذهنی و طرح های روی کاغذ را به مدل سه بعدی در کامپیوتر در بیاورید. راینو امروزه در صنایع مدلسازی قطعات هنری مثل اسباب بازی ها و قطعات تزئینی بسیار استفاده می شود.

سالید ورک

نرم افزار سالیدورک (SolidWorks)

نرم افزار سالیدورک با توجه به پیشرفت چشم گیری که داشته و داشتن محیط کاری ساده و گرافیکی (user-friendly interface) امروزه پر استفاده ترین نرم افزار طراحی و مدلسازی صنعتی می باشد که در داخل و خارج کشور مورد استفاده قرار گرفته است. این نرم افزار را به دلیل قابلیت های مختلف از قبیل سطح سازی، ورقکاری در سالیدورک، شبیه سازی، مونتاژ، جوشکاری و غیره میتوان در صنایع مختلف مورد استفاده قرار داد.

مسیر طراحی تا ساخت را می توان با استفاده از نرم افزار سالیدورک انجام داد. همچنین این نرم افزار قابلیت انجام تحلیل های مختلف مهندسی مانند تحلیل استاتیکی، دینامیکی و سیالاتی را دارد. سالیدورک دارای نسخه های مختلفی از قبیل نسخه مخصوص دانشجویان جهت نصب می باشد که باید براساس نیاز آنرا خریداری (البته خارج از ایران) و استفاده کرد.

نرم افزار کتیا (CATIA)

نرم افزار کتیا همانند نرم افزار سالیدورک برای شرکت داسو سیستمز میباشد که نرم افزار کتیا را بیشتر برای طرح های سنگین با تعداد بالایی قطعه و دارای سطوح پیچیده مثل بدنه خودرو و هواپیما پیشنهاد میکند. نرم افزار کتیا به دلیل محیط کاری ساده امکان کار کردن روی فایل های سنگین را دارا میباشد که با داشتن دستورات قدرتمند توانایی مدلسازی قطعات صنعتی پیچیده را دارد.

نرم افزار کتیا امروزه در شرکت های تولیدی قدرتمند مثل شرکت بی ام و، بوئینگ و تسلا مورد استفاده قرار می گیرد. اما به دلیل پیچیده بودن این نرم افزار برای صنایع تولیدی و شرکت های طراح که روی قطعات بدون سطح  سازی پیچیده کار میکنند پیشنهاد نمیشود چرا که نرم افزار سالیدورک گزینه بهتری جهت مدلسازی می باشد.

سالید ورک

نرم افزار آلیاس (Autodesk Alias)

نرم افزار آلیاس جزو بهترین نرم افزارهای مدلسازی سه بعدی صنعتی در زمینه طراحی بدنه خودرو می باشد. تمرکز اصلی تولید کنندگان آلیاس بر روی طراحی خودرو می باشد که سالیان سال توسط شرکت های خودرو سازی مانند هیوندا مورد استقبال قرار گرفته است. این نرم افزار به دلیل داشتن دستورات قدرتمند در زمینه سطح سازی کاربرد فراوانی در صنعت خودرو دارد. نرم افزار آلیاس با تحلیل و بررسی سطوح مدلسازی شده با کیفیت ترین سطح ممکن را برای بدنه خودرو ایجاد می کند.

نرم افزار اینونتور (Inventor)

نرم افزار اینونتور یکی از نرم افزار های شرکت قدرتمند اتودسک (Autodesk) در زمینه مدلسازی می باشد. نرم افزار اینونتور همانند نرم افزار سالیدورک با داشتن محیط کاری جذاب امکان انجام فعالیت های مهندسی CAD, CAM و CAE را دارا می باشد. یکی از مزیت های نرم افزار اینونتور داشتن محیط طراحی قالب تزریق (Mold Design) با دنیایی از قطعات استاندارد می باشد که کار طراحی قالب های تزریق پلاستیک را ساده می کند. این نرم افزار قابلیت پشتیبانی از فایل های اتوکد را نیز دارا می باشد.

نرم افزار ان ایکس (NX)

نرم افزار ان ایکس ساخت کشور زیمنس (Siemens) آلمان می باشد. این نرم افزار امکانات فرآوانی طراحی و مدلسازی قطعات صنعتی، شبیه سازی مکانیزم ها و ساخت قالب ها را در اختیار مهندسین قرار می دهد. نرم افزار NX را می توان جزو رقیب های نرم افزار سالیدورک و کتیا دانست. از مزیت های این نرم افزار سرعت بالا در طراحی قطعات است. نرم افزار ان ایکس مثل خیلی از نرم افزار های مدلسازی سه بعدی، بر پایه ایجاد طرح های دو بعدی (Sketch) کار می کند.

در انتها لازم به ذکر است که هر کدام از نرم افزارهای گفته شده دارای مزیت ها و معایب مختلفی می باشند که باید بر اساس هدف خود آن را انتخاب کرد. البته طرز کار خیلی از این نرم افزار ها شبیه یکدیگر می باشد که این امکان را به مصرف کننده می دهد با آموزش مفاهیم اصلی مدلسازی قطعات امکان استفاده از هر کدام از آنها می باشد.

مرجع آموزشی مکتبی نو  (maktabino.com)  با استفاده از اساتید مجرب و متد آموزشی روز دنیا به تولید پکیج های آموزشی نرم افزار های مدلسازی کرده است تا دانشجویان بدون نیاز به هیچ منبع آموزشی دیگر بصورت خود آموز بتوانند آموزش مدلسازی سه بعدی صنعتی را فرا بگیرند. همچنین با پشتیبانی مدرس از آموزش ها امکان رفع اشکال در زمان آموزش نیز می باشد

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.