تاریخ انتشار: سه شنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱:۳۵

مشابهت وعده آخرالزمانی قرآن با آیات زبور درباره حکومت صالحان خداوند در آیه‌ای از قرآن یکی از وعده‌های خویش در زبور را به ارث رساندن زمین به بندگان صالحش معرفی می‌کند. – اخبار فرهنگی – به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، از روزگار کهن اعتقاد به‌ ظهور مصلح‌، اصلی‌ اساسی‌ بوده‌ است‌. بسیاری‌ از پیامبران‌ پیشین، آمدن‌ افراد مصلحی را بشارت داده‌اند که زمینه‌ساز آن حکوت آرمانی در پایان دنیا به پیشوایی فردی الهی خواهند بود که از وی به عنوان منجی یاد می‌شود. بر این اساس در سرتاسر بشارتها و اشارتهای‌ پیشینیان‌، همواره‌ سخنانی‌ درباره‌ “موعودآخرین‌” و “منجی آخرالزمان و با عناوینی مثل کالکی، بودای پنجم، سوشیانس، مسیحا، پسر انسان و… وجود دارد.
بنابراین امید به حاکمیت انسان‌های صالح در آینده‌ای روشن و استقرار عدالت و صلح فراگیر و همگانی، امری نهفته در آموزه‌های انبیای آسمانی است که طی آن، جهان در پرتو هدایت‌های انسانی صالح و با تأیید و عنایت پروردگار از بیداد و تباهی، نابسامانی‌ها، ناامنی‌ها و تیره روزی‌ها رهایی یافته و سرانجام به صلح و صلاح می‌رسد.
خداوند در آیات متعددی از قرآن نیز به..

مشابهت وعده آخرالزمانی قرآن با آیات زبور درباره حکومت صالحان

خداوند در آیه‌ای از قرآن یکی از وعده‌های خویش در زبور را به ارث رساندن زمین به بندگان صالحش معرفی می‌کند.

– اخبار فرهنگی –

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، از روزگار کهن اعتقاد به‌ ظهور مصلح‌، اصلی‌ اساسی‌ بوده‌ است‌. بسیاری‌ از پیامبران‌ پیشین، آمدن‌ افراد مصلحی را بشارت داده‌اند که زمینه‌ساز آن حکوت آرمانی در پایان دنیا به پیشوایی فردی الهی خواهند بود که از وی به عنوان منجی یاد می‌شود. بر این اساس در سرتاسر بشارتها و اشارتهای‌ پیشینیان‌، همواره‌ سخنانی‌ درباره‌ "موعودآخرین‌" و "منجی آخرالزمان و با عناوینی مثل کالکی، بودای پنجم، سوشیانس، مسیحا، پسر انسان و… وجود دارد.

بنابراین امید به حاکمیت انسان‌های صالح در آینده‌ای روشن و استقرار عدالت و صلح فراگیر و همگانی، امری نهفته در آموزه‌های انبیای آسمانی است که طی آن، جهان در پرتو هدایت‌های انسانی صالح و با تأیید و عنایت پروردگار از بیداد و تباهی، نابسامانی‌ها، ناامنی‌ها و تیره روزی‌ها رهایی یافته و سرانجام به صلح و صلاح می‌رسد.

خداوند در آیات متعددی از قرآن نیز به این امر اشاره‌های متعددی کرده است؛ از جمله آیه۱۰۵ سوره انبیاء آنجا که فرمود «وَ لَقَدْ کَتَبْنا فِی الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُها عِبادِیَ الصَّالِحُونَ؛ و در حقیقت، در زبور پس از ذکر نوشتیم که زمین را بندگان صالح ما به ارث خواهند برد.»

این آیه ضمن آنکه تصریحی بر وعده خداوند برای به حاکمیت در آوردن عالم به دست صالحان است، نشان‌دهنده وعده کتب آسمانی گذشته مبنی بر این امر است که در اینجا به طور خاص از زبور یاد شده است.

محققان درباره منظور این آیه در آیات زبور نظرات مختلفی بیان داشته‌اند. برخی گفته‌اند آیه۱۰۵ انبیاء مطابق با این آیه زبور است:

«… زیرا که خداوند عدالت را دوست می‌دارد و بندگان صالح خود را رها نمی‌کند بلکه از ایشان نگهداری می‌کند، زیرا درخت شریران بریده خواهد شد و صدیقان وارث زمین شده تا ابد در آن سکونت خواهند کرد؛ زیرا که زبانشان به حکمت گویاست.(مزامیر ۳۷:۲۹)

برخی نیز آیه قرآن در سوره انبیاء را با این بخش مزامیر تطبیق داده‌اند «زیرا که شریران منقطع می‌شوند، اما متوکلان به خداوند وارثان زمین خواهند شد و متواضعان وارث زمین شده از سلامت بهره خواهند برد. شریر دندان‌های خویش بر او می‌فشارد، اما خداوند بر صدیقان متبسم است. (مزامیر ۳۸:۱۱)

آیات دیگری از مزامیر نیز مفهومی نزدیک با آنچه در قرآن آمده‌است دارند:

«خداوند روزی صالحان را می‌داند و میراث ایشان زمین ابدی باشد که در زمان بلا خجل نشوند و در ایام قحطی سیر خواهند شد. این متبرکان خداوند زمین را به میراث می‌برند».(مزامیر ۳۸ ۹:۱۱)

منجیان جدید هالیوودی از جهان دخان و شیاطین می‌آیند/ سینمای آخرالزمان غرب با حقیقت فاصله داردعبرتی آخرالزمانی از داستان نوح نبی

انتهای‌پیام/

– تسنیم نیوز

خروج از نسخه موبایل