تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۵
کد خبر : 51419

ترخیص کار

ترخیص کار

فهرست۱ ترخیص کار مجرب چه خصوصیاتی دارد؟۲ تجارت موفق در گرو چیست؟۳ تفاوت ترخیص کار و حق العمل کار در چیست؟۴ شرایط تبدیل ترخیص کار به حق العمل کار۵ بیشتر بخوانید : ترانزیت چیست؟(راهنمای کامل) ترخیص کار که برخی اوقات با نام حق العمل کار نیز شناخته می شود. فردی است کاردان و مدبر که …

ترخیص کار که برخی اوقات با نام حق العمل کار نیز شناخته می شود. فردی است کاردان و مدبر که از تمامی قوانین و مقررات گمرک ها و کشور ها برای ترخیص کالا اطلاع دارد و شما تاجران عزیز می توانید با سپردن امور تشریفات گمرکی خود به این عزیزان آسوده باشید که کالای شما بدون هیچ مشکلی در سریعترین زمان ممکن و با کمترین هزینه از گمرک ترخیص خواهد شد. به صورت کلی ترخیص کار فردی است که بر تمامی امور تشریفات گمرکی آگاهی دارد و با گرفتن وکالت از صاحب کالا می تواند کلیه مراحل ترخیص کالا از گمرک را انجام دهد. بر اساس تعاریف انجام شده ترخیص کار می تواند هم فردی حقیقی و هم فردی حقوقی باشد.

قبلاً هر فردی می‌توانست تا ۱۰ مرتبه در سال ترخیص کالای دیگران را با وکالت نامه قانونی انجام دهد که این قانون از چند سال پیش لغو شده‌است. در حال حاضر فقط کارگزار گمرکی (حق العمل کاران) دارای پروانه معتبر از گمرک و کارمندان تمام وقت به عنوان نماینده شرکت از طرف شرکت‌ها که با وجود وکالت نامه قانونی از جانب شرکت به‌طور دائم به ترخیص کالای مربوط به آن شرکت می‌پردازند به عنوان ترخیص کار نزد گمرک وجاهت قانونی دارند. در غیر از این دو مورد شخص باید به عنوان یک کارگزار گمرکی (حق‌العملکار) وجاهت قانونی داشته باشد اشخاص حقیقی می‌توانند خود نسبت به ترخیص کالای خود اقدام یا از خدمات کارگزاران گمرکی برای ترخیص استفاده کنند (تبصره ۳ و ۴ ماده ۵۸ آیین‌نامه اجرایی قانون امور گمرکی مصوب سال ۱۳۹۱هیئت وزیران)

ترخیص کار مجرب چه خصوصیاتی دارد؟

برای ترخیص کالا از تمامی گمرک ها باید با تمامی قوانین و مقررات آن کشور و آن گمرک خاص آشنا باشید تا بتوانید ترخیص سریع، مطمئن و کم هزینه را تجربه کنید. در صورت عدم آشنایی می توانید از ترخیص کار برای ترخیص کالای خود از گمرک کمک بگیرید.

 

تجارت موفق در گرو چیست؟

همانطور که می دانید رمز تجارت موفق تامین سریع و تزریق  و عرضه به موقع کالا به بازار های مصرف می باشد. برای اینکه در واردات و صادرات کالا موفق بوده و حضوری مستمر و پیگیر در تجارت بین الملل داشته باشید، باید بر تمامی قوانین و امور تشریفات گمرکی و پیچیدگی های آن آگاه باشید تا همانطور که اشاره شد ترخیص سریع و کم هزینه را تجربه کرده و کالا را به بازار مصرف عرضه نمایید.

 

تفاوت ترخیص کار و حق العمل کار در چیست؟

ظاهرا تفاوتی در بین ترخیص کار و حق العمل کار وجود ندارد. اما اگر بخواهیم در بطن این بحث دقیق شویم باید گفت که ترخیص کار با دریافت مجوزها و پروانه های کاری مشخصی می تواند به حق العمل کار تبدیل شود. در تعریفی ساده ترمی توان اینطور گفت که حق العمل کار در واقع کسی است که می تواند با نام و نشان خود اما به نیابت از شخص و شرکتی دیگرعملیات ترخیص کالا را انجام داده و در مقابل هزینه آن را دریافت کند. که به آن حق العمل می گویند.

 

در این قضیه باید به این مهم توجه کنید که حق العمل کار نماینده صاحب کالا نیست و وکالت ندارد اما در مقابل به نیابت از شخص و شرکت وارد کننده این کار را انجام می دهد. ترخیص کار با وکالتی که از صاحب کالا دارد در زمان ترخیص و انجام تمامی امور ترخیص کالا نام صاحب کالا را آورده و به نام آن کالا را وارد می کند ولی حق العمل کار که به صورت نیابتی این کار را انجام می دهد با نام خودش وارد معامله شده و در تمامی مراحل ترخیص کالا نامی از آمر خود نمی آورد.

 

همانطور که اشاره شد با توجه به قوانین گمرکی وارد کنند و صادر کننده می تواند برای انجام امور گمرکی خود یک نفر به عنوان ترخیص کار منصوب نماید تا نماینده قانونی وی برای انجام امور گمرکی کالاهایش باشد. تاجر و بازرگان می تواند این نماینده را به عنوان نماینده مستقیم یعنی همان ترخیص کار و یا نماینده غیر مستقیم یعنی همان حق العمل کار انتخاب کند. نماینده مستقیم به نمایندگی از طرف صاحب کالا عمل خواهد کرد اما هیچ مسئولیتی در قبال بدهی ها و یا اقدامات نامتعارف تاجر ندارد و اگر مشکلی در این خصوص پیش بیاید خود تاجر و بازرگان احضار می شود و باید پاسخگو باشد.

 

شرایط تبدیل ترخیص کار به حق العمل کار

خوب حالا که متوجه تفاوت ترخیص کار و حق العمل کار شدیم می توانیم در خصوص تبدیل ترخیص کار و شرایطی که برای حق العمل کار شدن افراد مورد نیاز است توضیح دهیم. اگر ترخیص کاری قصد داشته باشد تا به عنوان حق العمل کار هم فعالیت داشته باشد، باید در آزمونی که اداره گمرک آن را برگزار می کند شرکت کرده و نمره قبولی را دریافت کند تا پروانه حق العمل کاری از گمرک بگیرید؛ علاوه بر آن باید نمره قبولی در امتحانات قانون امور گمرکی و آیین نامه آن را دریافت کند، در مورد سن هم باید گفت که مراجعین آزمون حق العمل کاری حداقل باید ۲۵ سال سن و مدرک تحصیلی دیپلم و همچنین تابعیت ایران را داشته باشند. داشتن کارت بازرگانی علاوه بر مزیت در دریافت کارت حق العمل کاری یکی از شرایط دریافت کارت حق العمل کاری نیز می باشد. از دیگر شرایط دریافت کارت حق العمل کاری نداشتن محکومیت و همچنین عدم سابقه در زمینه قاچاق کالا با استناد به گواهی کتبی از مقامات مربوطه  می باشد

بیشتر بخوانید : ترانزیت چیست؟(راهنمای کامل)

 

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.