تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۱ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۳
کد خبر : 589518

تاریخچه لامپ ال ای دی در ایران و جهان

تاریخچه لامپ ال ای دی در ایران و جهان

سال های زیادی از ورود اولین لامپ به خانه ها میگذرد و اولین نوع لامپ ها از نوع رشته ای بودند. لامپ های رشته ای انرژی زیادی را صرف تولید گرما می کنند و طول عمر کوتاهی دارند. به دلیل آسیب های زیست محیطی و به صرفه نبودن لامپ های رشته ای امروزه کاربرد این

سال های زیادی از ورود اولین لامپ به خانه ها میگذرد و اولین نوع لامپ ها از نوع رشته ای بودند. لامپ های رشته ای انرژی زیادی را صرف تولید گرما می کنند و طول عمر کوتاهی دارند. به دلیل آسیب های زیست محیطی و به صرفه نبودن لامپ های رشته ای امروزه کاربرد این لامپ ها زیادی ندارند.

لامپ های فلورسنت جایگزین اصلی لامپ های رشته ای شدند و عملکرد و طراحی بهتری نسبت به لامپ های رشته ای داشتند. از معایب اصلی لامپ های فلورسنت استفاده از جیوه در ساخت آن است. لامپ های فلورسنت رنگ ها و طرح های عجیبی دارند و در بعضی مواقع باعث ایجاد سردرد می شوند و همچنین مقاومت بسیار پایینی دارند.

لامپ LED جدیدترین ابزار روشنایی است که در وسایل دیجیتالی مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه به بررسی تاریخچه لامپ های ال ای دی در ایران و جهان میپردازیم با ما همراه باشید.

تاریخچه لامپ های ال ای دی

تاریخچه لامپ های ال ای دی در ایران و جهان اولین بار توسط فردی به نام هنری جوزف راند در سال 1907 آغاز شد. هنری ولتاژی برابر با 10 ولت بر بلور کاربید سیلیسم را که باعث تابش نوری زرد رنگ شد را مشاهده و کشف کرد. این کشف هنری در سال 1907 به عنوان اولین حرکت برای کشف تکنولوژی ال ای دی در مجله برق جهانی چاپ شد.

در سال 1927 فردی از کشور روسیه به نام ولادیمیروویچ لوزاف مقاله ای در رابطه با آشکارسازی کاربید سیلیسیوم درخشان و اثر تشخیص و نوسانات با بلورها نوشت. لوزاف زمانی که با گیرنده های رادیویی کار می کرد متوجه ساطع شدن یک نور زرد بعد از عبور جریان مستقیم از طریق اتصال کاربید سیلیسیوم شد. لوزوف توانسته بود یک دیوید ساده بسازد و این کشف او در ژورنال روسی به چاپ رسید.

اختراع  LED مادون قرمز

اختراع ال ای دی تا چند دهه دچار تغییرات مختلفی شد و دانشمندان متعددی به بررسی و مطالعه بر روی آنها پرداختند. ال ای دی مادون قرمز توسط آزمایشات آقایانی به نام باب بیارد و پری پیتمن از شرکتی در تگزاس ثبت و اختراع شد. آنها با انجام آزمایشات مختلف متوجه این مسئله شدند که متصل شدند دیود گالیم آرسناید به جریان الکتریکی، نوری مانند مادون قرمز را به وجود می آورد.

تاریخچه لامپ ال ای دی در ایران و جهان

تاریخچه لامپ ال ای دی در ایران و جهان

 

اختراع LED های سبز، قرمز، زرد، نارنجی

در سال 1976 توماس پیرسال به فناوری جدیدی در رابطه با دیودهای تابش دهنده نور برای خط های ارتباطی و فیبرهای نوری رسید. توماس پیرسال به مطالعات و پژوهش های خود ادامه داد و در سال 1980 اولین نسل ال ای دی های پرنورتر نسبت به ال ای دی های زرد، قرمز و سبز را اختراع کرد.

تولید انبوه لامپ های ال ای دی

در سال 1972 فردی به نام جورج کرافورد دو تراشه گالیم فسفید قرمز و سبز را ساخت این دو تراشه نور زرد را از خود ساطع می کردند. با گسترش ساخت این لامپ در شرکت منساتور این شرکت اولین شرکت تولید لامپ های ال ای دی در تعداد بالا بود و در آن زمان خط تولید جدیدی برای تولید و پخش این لامپ ها در این شرکت راه اندازی شد.

اختراع نور مرئی توسط ال ای دی

در سال 1962 فردی به نام نیک هولونیاک توانست اولین دیودهای نشر دهنده نور را اختراع کند. دیودهای اختراع شده توسط این فرد قابلیت تولید نوری با فرکانس مرئی داشت. اولین لامپ های ال ای دی در این زمان در دنیا به وجود آمد. پس از ثبت اختراع این لامپ نیک هولونیاک به پدر لامپ ال ای دی در جهان شهرت یافت.

تاریخچه لامپ ال ای دی در ایران و جهان

معرفی تاریخچه لامپ ال ای دی در ایران و جهان

اختراع   LEDسفید و آبی

در سال 1979 فردی به نام ناکامورا توانست لامپ های ال ای دی سفید و آبی را با استفاده از گالیم نیترید اختراع کند. ال ای دی هایی که توسط ناکامورا ساخته شدند نوری به رنگ آبی داشتند و سایر دانشمندان با استفاده از یک تراشه نور آبی با فسفرهای فلورسنت، لامپ های ال ای دی با نور سفید را تولید کردند.

خط تولید ال ای دی های سفید و آبی در سال 1979 راه اندازی شد اما تولید این لامپ بسیار پر هزینه بود. برای رفع مشکل پر هزینه بودن تولید این لامپ ها محققان تحقیقات جدید را آغاز کردند.  در سال 1993 محققان موفق شدند تا لامپ های ال ای دی را با کمترین هزینه تولید کنند.

در ادامه تحقیق محققان در سال 2001 ال ای دی هایی اختراع شدند که قابلیت حمل داشتند. ساخت ال ای دی های قابل حمل  یک پیشرفت و مزیت بزرگ در صنعت تولید لامپ محسوب میشد. با پیشرفت در تولید لامپ های ال ای دی در سال 2003 اولین ماژول های ال ای دی با تکنولوژی پیشرفته COB وارد بازار شدند.

نحوه عملکرد لامپ ال ای دی

همان طور که گفتیم در سال 1962 ال ای دی توسط نیک هولناک اختراع شد و این فرد از پیوند P-N در تولید این لامپ استفاده کرد. پیوند P-N تشکیل شده از اتصال نیم رسانای مثبت با یک نیم رسانای منفی است. این اتصال در حالت نرمال از ژرمانیم و مواد نیمه هادی سیلیکون ساخته می شود. مواد نیمه هادی از عناصر ساده ای تشکیل شده اند و نوری از خود ساطع نمی کنند.

زمانی که در ساخت مواد نیمه هادی از موادی مانند، آرسنید گالیم، فسفید ایندیم و فسفید گالیم استفاده شود جریان عبوری از نیمه هادی نور تولید می کند.

ال ای دی از دیودهای نورافشان طراحی و تولید شده است.  دیود های نورافشان قطعه های الکتریکی هستند که با برقراری برق باعث تولید نور می شوند. لامپ های ال ای دی مصرف انرژی بسیار پایینی دارند و در مقایسه با دیگر لامپ ها مدت زمان بیشتری کار می کنند. در این مقاله به بررسی تاریخچه لامپ های ال ای دی در ایران و جهان پرداختیم امیدواریم این محتوا برای شما مفید واقع شود.

 

منبع: https://nooresram.com

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.